Herregården Odden


Victor Petersens Willumsen-samling på

Herregården Odden


Herregården Oddens fredede bygninger stammer fra 1500-tallet og ligger på en naturlig banke ved  landsbyen  Mygdal. I dag rummer den en enestående samling værker af en af dansk kunsts største skikkelser,  J.F. Willumsen, der levede fra 1863 til 1958. Mange hundrede tegninger og forstudier viser, hvordan  hans værker blev til. Willumsen arbejdede i over halvfjerds år med både maleri, grafik, keramik, skulptur og arkitektur.


Herregården Odden var i flere hundrede år ejet af adelsslægten Lunge. En af ejerne var Jørgen Lunge, der endte en krigerisk karriere som  øverstbefalende for  Christian IVs hære. I den tidligere hestestald er der gratis adgang til en plancheudstilling, der fortæller om Oddens historie gennem mere end 500 år.


I herregårdens køkken er der kafé, og man kan overnatte i en gæstelejlighed  for to personer i to nætter med B+B. Man kan også leje sig ind for en uge.


Herregården og kunstsamlingen er skænket til en fond, stiftet af ægteparret Victor og Kirsten Petersen. Til Odden er knyttet Fæstebondeforeningen, hvis  medlemmer og frivillige bidrager til at  gøre det muligt at drive Odden. Der er derfor offentlig adgang og åbent alle dage fra 1.marts til 31. oktober fra kl. 10-17.


Se mere om Odden , Willumsen-samlingen og aktuelle begivenheder på  hjemmesiden og vores facebook-siderne 

 

 

 

Herregården Odden